Serge Benhayon

Veel mensen die mij kennen hebben ervaren dat ik andere keuzes ben gaan maken sinds ik in contact gekomen ben met Serge Benhayon en zijn bedrijf Universal Medicine. Heel lang heb ik niet de woorden kunnen vinden om dat uit te leggen. Omdat ik nog steeds regelmatig gevraagd wordt naar de reden én ik graag deel wat hij voor mij betekent en waarom hij een belangrijke inspiratiebron is, sta ik in dit blog stil bij de man die me heeft geïnspireerd om mijn hart, mijn liefde te leven en wat dat betekent in het dagelijks leven.

Het fundament van alles wat Serge Benhayon doet – schrijven, behandelen, filosoferen, presenteren, etc. – ligt in het feit dat alles energie is en dus ook alles vanwege energie. Zoals ik het vaak zelf verwoord: het is levenskunst om continue keuzes te maken vanuit ons hart en het leven te voelen, te ervaren in plaats van ons te verharden en net te doen alsof we niet voelen.

Serge Benhayon doet wat hij zegt en presenteert. Hoe ik dat (zeker) weet? Omdat ik mezelf voel openen als ik bij hem in de buurt ben en omdat ik wat hij presenteert kan voelen in mijn eigen lichaam. Het resoneert. Dit is tegelijkertijd de meest fantastische wetenschap die ik ken: Waarheid is dat wat verbonden is met iemands lichaam. Er is een universele Waarheid. Die is voelbaar – door alles en iedereen.

Serge Benhayon heeft in de afgelopen 16 jaar 10.000-den mensen ondersteunt in het maken van meer liefdevolle keuzes. Op www.unimedliving.com vind je foto’s van mensen voordat ze Serge Benhayon ontmoetten en foto’s na een aantal jaren. En voor de sceptici onder ons… Deze foto’s zijn niet gefotoshopt. Het kan zijn dat het ‘te mooi om waar te zijn’ lijkt, maar wat je niet ziet of hoort is het verhaal dat hoort bij de foto’s. Terugkomen bij onszelf vraagt een commitment om onszelf ‘aan te gaan’ en onszelf te helen. Letterlijk betekent dat om onze niet liefdevolle keuzes te voelen en zo steeds een beetje meer heel te worden. Een intens proces, voor iedereen. En tegelijkertijd een prachtig en machtig mooi proces – bevestigend dat niets sterker is dan de liefde.

Wat ik zelf prachtig vind, is dat Serge niet specialer is dan iemand anders. Zijn keuzes inspireren me om ook zelf meer en meer verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen keuzes. Wel vind ik het soms confronterend en verhard ik me om het verschil in die liefdevolle keuzes niet te hoeven voelen. Meer en meer leer ik dat ik een keuze heb om te waarderen en me te laten inspireren (verbinden) of dat ik kies om te (ver)oordelen, te vergelijken, etc. (afstand creëren). Het verschil tussen de twee is slechts één keuze, het resultaat een wereld van verschil. De eerste voelt warm, verbonden, liefdevol aan en de tweede koud, afstandelijk en ‘competitief’. Uiteindelijk is het leven in ieder moment heel simpel, kiezen we voor de liefde (een open hart) of voor afstand (een gesloten hart). En het mooie is, iedereen kiest dat voor zichzelf. Niemand kan het voor een ander doen. Hoe geweldig is dat! De ultieme vorm van liefde: vrijheid van keuze.

Serge Benhayon, een bijzondere, normale man. Meer informatie vind je op Unimed Living.