Mijn eerste blog

Jarenlang heb ik gedacht om blogs te schrijven. Nooit gedaan. Tot halverwege deze week. Ineens was de impuls er (weer). En nu er naar handelen, dacht ik. En het was verbazingwekkend makkelijk om tot handelen over te gaan. Het contact met mijn zwager Coen die mijn website beheert ging soepel en simpel, de ruimte maken om een nieuwe pagina te maken ook en zo heb ik binnen een paar dagen mijn eigen ruimte gecocreëerd om te delen wat ik graag wil delen en om stil te staan waar ik graag bij wil stilstaan. Nu ik dit zo schrijf waardeer ik dat enorm. Het is zo simpel om te handelen naar wat je voelt, maar zo vaak doe ik het toch niet. Dan kom ik met allerlei excuses waarom wel / niet, maar bottomline zie en accepteer ik steeds meer dat het mijn verantwoordelijkheid is om te handelen naar wat ik voel. En als ik dat doe, dan gaat het vaak ook heel makkelijk en simpel. Terwijl als ik iets doe waar ik eigenlijk niet achter sta, dan gaat het moeizaam of moet ik trekken. Alsof het leven me dan spiegelt

“Hé Floris, sta eens opnieuw stil of dit wel de juiste keuze is”.

Zo heb ik vanmorgen een sessie geboekt bij Mary-Louise Myers, een geweldige vrouw die twee keer per jaar naar Voorschoten komt om sessies Esoteric Healing, Chakra Puncture, Connective Tissue (bindweefsel) Therapy, Longmassage en Esoteric Breast Massage (EBM, alleen voor vrouwen) aan te bieden. Deze sessies zijn confronterend én heel helend en bevrijdend. Ze zijn ontzettend echt. Voor het boeken van de sessie ging ik mijn agenda na en bedacht dat donderdag na het geven van de training Vitaliteit, Communicatie en Waardering in Bemmel het een mooi moment zou zijn om naar Voorschoten te rijden. De enige optie bleek 16.00 uur en dat voelde niet fijn omdat ik dan in file terecht kom en laat thuis ben. Vervolgens belde vriendin MR op – waar de sessies zijn – om te overleggen. Er bleek ook nog ruimte op woensdag om 10.00 uur en ineens voelde ik zoveel ruimte ontstaan. Geweldig!

Voor mij een nieuwe bevestiging dat als ik keuzes maak die ik voel, dat het gaat stromen in m’n lichaam en er letterlijk ruimte ontstaat.

Aan mij de keus hoe goed ik mijn lichaam verzorg om überhaupt te kunnen voelen wat wel en niet klopt voor mij op ieder moment in mijn leven. Daarin leer ik iedere dag. Als ik er voor kies;-).