Esoteric Healing

De belangrijkste reden voor dit blog is het feit dat zoveel mensen Esoteric Healing niet kennen en niet weten wat het inhoudt. In het Nederlands betekent Esoteric Healing, Esoterische Heling. Eso-terisch betekent ‘meest innerlijk’. Met andere woorden, een sessie Esoteric Healing draagt bij aan het meer heel zijn, één zijn met onszelf.

Esoteric Healing is een behandelingsvorm die ondersteunt bij het op een dieper niveau contact maken met ons lichaam door lichte aanrakingen met de handen. Het heeft mij beetje bij beetje geleerd dat ik kan vertrouwen op mijn lichaam, dat mijn lichaam mijn trouwste metgezel is. Sterker nog, als ik er niet meer verbonden ben, dan mis ik mij en zoek ik naar houvast in de buitenwereld door me aan te passen en kleiner te maken. Met andere woorden, te leven naar overtuigingen en idealen (die geen van allen mij zijn). Dat ik als man stoer moet zijn, niet mag huilen, dat mijn lichaam er niet toe doet, dat ik niet stil mag staan bij wat ik voel, dat sensitiviteit en mannen niet samengaan, ‘niet lullen maar poetsen’, etc. Al deze overtuigingen en nog veel meer zaten in m’n systeem. Zo heb ik gedurende mijn leven een identiteit gecreëerd van mezelf die ver, heel ver stond van wie ik in wezen ben. Dankzij o.a. sessies Esoteric Healing ben ik meer en meer in contact gekomen met mezelf en heb ik steeds meer keuzes kunnen en durven maken die liefdevol zijn voor mij. Een groter geschenk had ik mezelf niet kunnen geven. Nu voel ik bijvoorbeeld zoveel meer rust, heeft het leven een doel, heb ik heel veel zelfdestructieve patronen los gelaten, weet (!!) ik zelf dat ik er toe doe, dat ik ongelofelijk lief en teder ben en heb ik (enorm veel) waardering voor zowel mezelf als de mensen om me heen (in tegenstelling tot voorheen). Zonder perfectie, want nog steeds komen er keuzes aan de oppervlakte die niet zo liefdevol zijn. Dat is altijd confronterend, de ene keer wat meer dan de andere keer. Niemand is slachtoffer van zijn of haar leven. Ons leven en hoe we dat ervaren is een optelsom van al onze keuzes. Gelukkig leer ik zelf meer en meer om (direct) te zien dat ik het leven kan observeren in plaats van er in op te gaan (absorberen). Voor mij is dit ‘de Magie van het leven’.

Nu ik zelf ook behandelingen geef merk ik hoe ongelofelijk krachtig de behandelingen kunnen doorwerken. Twee maanden geleden stond ik op een beurs en heb ik een kleine 50 behandelingen gegeven in 4 dagen en alle (!!) mensen waren verbaasd hoe ze in 20 minuten zich zo konden ontspannen in een ruimte waar zoveel onrust om hen heen was. Dit deed me nog eens extra beseffen hoe fijn het is en hoe dankbaar ik ben dat ik Esoteric Healing ken.

Wil je meer weten over Esoteric Healing, kijk dan op de website van Unimed Living (in het Engels). Hier vind je naast informatie over Esoteric Healing nog veel meer inspiratie in de vorm van audio, video’s en blogs en presentaties. Als je persoonlijk contact wil, neem dan contact met mij op of een van de andere behandelaars.