Gedachtes – deel 1

Vanmorgen las ik – voor de tweede keer – een blog waarin de schrijfster beschreef hoe haar onrustige gedachtes stopten op het moment dat ze koos om zich te verbinden met haar lichaam en hart.

In mijn commentaar beschreef ik hoe ik dit herken en hoe belangrijk het is om te accepteren – allereerst voor ons zelf – dat gedachten niet ‘van ons’ zijn, maar ‘door ons heen komen’ of beter gezegd ‘door ons heen stromen’. De kwaliteit van onze gedachtes wordt bepaald door de keuze om ons te verbinden met met onszelf of niet.

Liefde als onze grootste vorm van intelligentie.

Mensen om mij heen zeggen nog al eens “maar ik ben toch gewoon mezelf”. Dat is waar en niet waar. De waarheid is dat dit voor velen van ons op dit moment de realiteit is in hun leven. Er zijn ook veel keuzes die we maken die ‘van ons zijn’. Maar hoe zit het dan met liefdevolle en niet liefdevolle keuzes? Maken we beide zelf? Maar wie van de twee zijn we écht?

Een alledaags voorbeeld: als we moe zijn, dan kunnen we dit erkennen en op acteren (door bijvoorbeeld vroeg naar bed te gaan) of ontkennen en hier naar handelen (door bijvoorbeeld een extra bak koffie te drinken en/of voor de TV te hangen). Een simpel voorbeeld dat we allemaal kennen. We zeggen dat we beide keuzes maken, maar is dat ook werkelijk zo? Mijn eigen ervaring is dat als ik verbonden ben met mijn hart en lichaam, dat ik liefdevolle keuzes maak en in dit voorbeeld dus vroeg naar bed ga. Maar als ik kies om niet te voelen dan krijg ik hele andere gedachtes die vaak het tegenovergestelde ‘voorstellen’ dan wat ik voel. En omdat ik ‘denk’ dat ik mijn gedachtes ben, volg ik vervolgens deze ‘voorstellen’.

Als bovenstaande waar is, dan heeft dit nogal wat consequenties voor de wetenschap zoals we die op dit moment in bijvoorbeeld psychologie als ‘waarheid’ aannemen. Maar zover zijn we nu nog niet. Ik zou zeggen, probeer het uit. Als je gedachtes hebt die niet fijn zijn, stop – verbind je met je lichaam en je hart – en ervaar het resultaat. We hebben veel te zeggen over onszelf. Meer dan op dit moment gereflecteerd wordt door de meeste mensen in de wereld om ons heen. Ik lees graag je ervaringen en / of vragen.

Esoteric Healing

De belangrijkste reden voor dit blog is het feit dat zoveel mensen Esoteric Healing niet kennen en niet weten wat het inhoudt. In het Nederlands betekent Esoteric Healing, Esoterische Heling. Eso-terisch betekent ‘meest innerlijk’. Met andere woorden, een sessie Esoteric Healing draagt bij aan het meer heel zijn, één zijn met onszelf.

Esoteric Healing is een behandelingsvorm die ondersteunt bij het op een dieper niveau contact maken met ons lichaam door lichte aanrakingen met de handen. Het heeft mij beetje bij beetje geleerd dat ik kan vertrouwen op mijn lichaam, dat mijn lichaam mijn trouwste metgezel is. Sterker nog, als ik er niet meer verbonden ben, dan mis ik mij en zoek ik naar houvast in de buitenwereld door me aan te passen en kleiner te maken. Met andere woorden, te leven naar overtuigingen en idealen (die geen van allen mij zijn). Dat ik als man stoer moet zijn, niet mag huilen, dat mijn lichaam er niet toe doet, dat ik niet stil mag staan bij wat ik voel, dat sensitiviteit en mannen niet samengaan, ‘niet lullen maar poetsen’, etc. Al deze overtuigingen en nog veel meer zaten in m’n systeem. Zo heb ik gedurende mijn leven een identiteit gecreëerd van mezelf die ver, heel ver stond van wie ik in wezen ben. Dankzij o.a. sessies Esoteric Healing ben ik meer en meer in contact gekomen met mezelf en heb ik steeds meer keuzes kunnen en durven maken die liefdevol zijn voor mij. Een groter geschenk had ik mezelf niet kunnen geven. Nu voel ik bijvoorbeeld zoveel meer rust, heeft het leven een doel, heb ik heel veel zelfdestructieve patronen los gelaten, weet (!!) ik zelf dat ik er toe doe, dat ik ongelofelijk lief en teder ben en heb ik (enorm veel) waardering voor zowel mezelf als de mensen om me heen (in tegenstelling tot voorheen). Zonder perfectie, want nog steeds komen er keuzes aan de oppervlakte die niet zo liefdevol zijn. Dat is altijd confronterend, de ene keer wat meer dan de andere keer. Niemand is slachtoffer van zijn of haar leven. Ons leven en hoe we dat ervaren is een optelsom van al onze keuzes. Gelukkig leer ik zelf meer en meer om (direct) te zien dat ik het leven kan observeren in plaats van er in op te gaan (absorberen). Voor mij is dit ‘de Magie van het leven’.

Nu ik zelf ook behandelingen geef merk ik hoe ongelofelijk krachtig de behandelingen kunnen doorwerken. Twee maanden geleden stond ik op een beurs en heb ik een kleine 50 behandelingen gegeven in 4 dagen en alle (!!) mensen waren verbaasd hoe ze in 20 minuten zich zo konden ontspannen in een ruimte waar zoveel onrust om hen heen was. Dit deed me nog eens extra beseffen hoe fijn het is en hoe dankbaar ik ben dat ik Esoteric Healing ken.

Wil je meer weten over Esoteric Healing, kijk dan op de website van Unimed Living (in het Engels). Hier vind je naast informatie over Esoteric Healing nog veel meer inspiratie in de vorm van audio, video’s en blogs en presentaties. Als je persoonlijk contact wil, neem dan contact met mij op of een van de andere behandelaars.

Serge Benhayon

Veel mensen die mij kennen hebben ervaren dat ik andere keuzes ben gaan maken sinds ik in contact gekomen ben met Serge Benhayon en zijn bedrijf Universal Medicine. Heel lang heb ik niet de woorden kunnen vinden om dat uit te leggen. Omdat ik nog steeds regelmatig gevraagd wordt naar de reden én ik graag deel wat hij voor mij betekent en waarom hij een belangrijke inspiratiebron is, sta ik in dit blog stil bij de man die me heeft geïnspireerd om mijn hart, mijn liefde te leven en wat dat betekent in het dagelijks leven.

Het fundament van alles wat Serge Benhayon doet – schrijven, behandelen, filosoferen, presenteren, etc. – ligt in het feit dat alles energie is en dus ook alles vanwege energie. Zoals ik het vaak zelf verwoord: het is levenskunst om continue keuzes te maken vanuit ons hart en het leven te voelen, te ervaren in plaats van ons te verharden en net te doen alsof we niet voelen.

Serge Benhayon doet wat hij zegt en presenteert. Hoe ik dat (zeker) weet? Omdat ik mezelf voel openen als ik bij hem in de buurt ben en omdat ik wat hij presenteert kan voelen in mijn eigen lichaam. Het resoneert. Dit is tegelijkertijd de meest fantastische wetenschap die ik ken: Waarheid is dat wat verbonden is met iemands lichaam. Er is een universele Waarheid. Die is voelbaar – door alles en iedereen.

Serge Benhayon heeft in de afgelopen 16 jaar 10.000-den mensen ondersteunt in het maken van meer liefdevolle keuzes. Op www.unimedliving.com vind je foto’s van mensen voordat ze Serge Benhayon ontmoetten en foto’s na een aantal jaren. En voor de sceptici onder ons… Deze foto’s zijn niet gefotoshopt. Het kan zijn dat het ‘te mooi om waar te zijn’ lijkt, maar wat je niet ziet of hoort is het verhaal dat hoort bij de foto’s. Terugkomen bij onszelf vraagt een commitment om onszelf ‘aan te gaan’ en onszelf te helen. Letterlijk betekent dat om onze niet liefdevolle keuzes te voelen en zo steeds een beetje meer heel te worden. Een intens proces, voor iedereen. En tegelijkertijd een prachtig en machtig mooi proces – bevestigend dat niets sterker is dan de liefde.

Wat ik zelf prachtig vind, is dat Serge niet specialer is dan iemand anders. Zijn keuzes inspireren me om ook zelf meer en meer verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen keuzes. Wel vind ik het soms confronterend en verhard ik me om het verschil in die liefdevolle keuzes niet te hoeven voelen. Meer en meer leer ik dat ik een keuze heb om te waarderen en me te laten inspireren (verbinden) of dat ik kies om te (ver)oordelen, te vergelijken, etc. (afstand creëren). Het verschil tussen de twee is slechts één keuze, het resultaat een wereld van verschil. De eerste voelt warm, verbonden, liefdevol aan en de tweede koud, afstandelijk en ‘competitief’. Uiteindelijk is het leven in ieder moment heel simpel, kiezen we voor de liefde (een open hart) of voor afstand (een gesloten hart). En het mooie is, iedereen kiest dat voor zichzelf. Niemand kan het voor een ander doen. Hoe geweldig is dat! De ultieme vorm van liefde: vrijheid van keuze.

Serge Benhayon, een bijzondere, normale man. Meer informatie vind je op Unimed Living.

 

Vrijheid van denken – vrijheid van geloof

Sinds lange tijd bezocht ik vandaag samen met een vriendin de lezing ‘Vrijheid van denken – vrijheid van geloof georganiseerd door het Humanistisch Verbond Zutphen. Inleider van vandaag was de 26-jarige Dieuwke van der Wal – humanisticus, docente en journaliste. In haar verhaal kwamen onder andere onderstaande uitgangspunten naar voren:

  • het ontbreekt de samenleving aan doorleefde normen en waarden – nihilisme
  • het ontbreekt de samenleving aan een collectieve levensbeschouwing
  • de vrijheid van meningsuiting is een komedie, gebaseerd op opinie – zonder samenhang
  • vrijheid van meningsuiting lijkt verworden tot ‘het recht op het herhalen van de werkelijkheid die gebaseerd is op opinie’ waardoor de waarheid van de dag bepalend is / lijkt
  • om de wereld te veranderen is 1 taal nodig
  • deze ene taal kunnen we bereiken in plekken waar interferentieprocessen plaatsvinden –> plekken waar mensen die een andere taal spreken elkaar (verplicht) ontmoeten
  • voorbeelden hiervan zijn het onderwijs en het gevangeniswezen
  • school is meer dan alleen school, maar ook leren leven, leren dat je fouten mag maken

Ze sloot af met een vraag voor iedereen:

Wat zijn mijn bronnen tot samenzijn en samenkomen?

In een van de ontmoetingen na het gesprek werd ik geïnspireerd door Wietske die aangaf dat er ook buiten school een plek zou moeten zijn waar mensen samenkomen om te bezinnen en samen te kunnen zijn om te delen. Gekscherend noemden we het “Instituut voor Warme en Geborgenheid”.

Achteraf praatte ik hierover door met vriendin I. en kwamen we tot de conclusie dat het hier om draait. Warmte en geborgenheid. Om vanuit deze warmte en geborgenheid de veiligheid te ervaren om onze harten iedere keer een stukje verder te openen. Voor onszelf en daarna voor anderen. Dit was voor mij een bevestiging en een vervolg op een webcast die ik gisteren bijwoonde waarin Serge Benhayon en dokter Maxine Szramka deelden dat onze intelligentie, ons bewustzijn komt vanuit ons lymfatisch stelsel en niet uit ons brein (zenuwstelsel). Dit impliceert dat vrijheid van denken afhangt van de relatie die we hebben met ons lichaam.

In mijn persoonlijke leven herken ik beide:

  1. dat warmte en geborgenheid (liefde) leidt tot veiligheid en de mogelijkheid tot persoonlijke groei
  2. dat de kwaliteit van mijn gedachtes een directe relatie hebben met de kwaliteit van de verbinding met mijn lichaam – sterker nog, de enige momenten dat ik kan denken vanuit liefde zijn momenten wanneer ik verbonden ben met zowel mijn lichaam als mijn hart

Dit sluit ook aan bij het betoog van Dieuwke van der Wal dat het de samenleving ontbreekt aan doorleefde normen en waarden. Want doorleven gaat via het lichaam, door ervaringen te voelen. Wat doet het met ons, wat betekent het voor ons, wat is de impact op mijn omgeving, etc. Vanuit alles wat ik tot nu toe heb doorleefd ben ik tot de conclusie gekomen dat het enige echte houvast waarop ik het leven objectief kan beoordelen is door de intentie te voelen waarmee een tekst geschreven is, een schilderij gemaakt is, een lezing uitgesproken wordt, etc. Ik omschrijf intentie tegenwoordig als de energie waaruit materie (het product, de manifestatie) is ontstaan. Vanuit liefde, vanuit volheid of vanuit afscheiding, leegte. Een intentie voelen kan ik alleen maar als ik zelf verbonden ben met mijn gevoel. Waarbij goed voor mijn lichaam zorgen ineens een veel grotere betekenis krijgt, namelijk dat hoe beter ik voor mijn lichaam zorg, hoe beter ik in staat ben om intenties te voelen en mijn eigen onafhankelijkheid te behouden. Zonder perfectie, omdat het leven als school nooit ophoudt. En dat is nu precies de bedoeling!

Hoe zou het zijn als we een gezamenlijk fundament creëren waarin we accepteren dat onze grootste vorm van intelligentie ‘liefde’ is?

Om meer liefde te belichamen is warmte en geborgenheid nodig. Sommige mensen in de samenleving vinden dat in zichzelf, velen hebben eerst anderen nodig die hen toestemming geven om zich te verbinden met zichzelf. Zou het een optie zijn om onze leiders uit te kiezen op basis van deze kernwaarde. Dat de belangrijkste vraag aan onze minister-president, directeuren, managers, leerkrachten, dokters en begeleiders is of ze zichzelf in staat achten om de mensen / kinderen waar ze verantwoordelijk voor zijn, warmte en geborgenheid te kunnen bieden zodat zij zichzelf weer (leren) warmte en geborgenheid leren te geven? Dat de nummer 1 kernwaarde weer mens-zijn wordt en dat alles wat we kunnen daarna volgt. Eerst mens, dan produceren – eerst zijn, dan doen. In plaats van andersom.

Mijn eerste blog

Jarenlang heb ik gedacht om blogs te schrijven. Nooit gedaan. Tot halverwege deze week. Ineens was de impuls er (weer). En nu er naar handelen, dacht ik. En het was verbazingwekkend makkelijk om tot handelen over te gaan. Het contact met mijn zwager Coen die mijn website beheert ging soepel en simpel, de ruimte maken om een nieuwe pagina te maken ook en zo heb ik binnen een paar dagen mijn eigen ruimte gecocreëerd om te delen wat ik graag wil delen en om stil te staan waar ik graag bij wil stilstaan. Nu ik dit zo schrijf waardeer ik dat enorm. Het is zo simpel om te handelen naar wat je voelt, maar zo vaak doe ik het toch niet. Dan kom ik met allerlei excuses waarom wel / niet, maar bottomline zie en accepteer ik steeds meer dat het mijn verantwoordelijkheid is om te handelen naar wat ik voel. En als ik dat doe, dan gaat het vaak ook heel makkelijk en simpel. Terwijl als ik iets doe waar ik eigenlijk niet achter sta, dan gaat het moeizaam of moet ik trekken. Alsof het leven me dan spiegelt

“Hé Floris, sta eens opnieuw stil of dit wel de juiste keuze is”.

Zo heb ik vanmorgen een sessie geboekt bij Mary-Louise Myers, een geweldige vrouw die twee keer per jaar naar Voorschoten komt om sessies Esoteric Healing, Chakra Puncture, Connective Tissue (bindweefsel) Therapy, Longmassage en Esoteric Breast Massage (EBM, alleen voor vrouwen) aan te bieden. Deze sessies zijn confronterend én heel helend en bevrijdend. Ze zijn ontzettend echt. Voor het boeken van de sessie ging ik mijn agenda na en bedacht dat donderdag na het geven van de training Vitaliteit, Communicatie en Waardering in Bemmel het een mooi moment zou zijn om naar Voorschoten te rijden. De enige optie bleek 16.00 uur en dat voelde niet fijn omdat ik dan in file terecht kom en laat thuis ben. Vervolgens belde vriendin MR op – waar de sessies zijn – om te overleggen. Er bleek ook nog ruimte op woensdag om 10.00 uur en ineens voelde ik zoveel ruimte ontstaan. Geweldig!

Voor mij een nieuwe bevestiging dat als ik keuzes maak die ik voel, dat het gaat stromen in m’n lichaam en er letterlijk ruimte ontstaat.

Aan mij de keus hoe goed ik mijn lichaam verzorg om überhaupt te kunnen voelen wat wel en niet klopt voor mij op ieder moment in mijn leven. Daarin leer ik iedere dag. Als ik er voor kies;-).